Jeugd

PGG ZuidWest Protestantse gemeente ‘s-Gravenhage
Abdij               Bosbes             Shalom

Vaste activiteiten

Voor kinderen en jongeren binnen onze wijkgemeente vinden er allerlei activiteiten plaats. Soms het hele jaar door, soms incidenteel. Voor algemene informatie kun je terecht bij onze jeugdouderling: Rianne van Deursen E riannevandeursen@gmail.com. Tijdens de kerkdiensten is er ’s morgens op aanvraag een crèche voor de kleintjes. Voor kinderen van 5 tot 12 jaar is er een kindernevendienst (in de zomervakantie afhankelijk van aanwezigheid kinderen). De kinderen maken de kerkdienst gedeeltelijk mee. Voor de jeugd in de leeftijdsgroep 12 t/m 18 jaar is er jeugdgroep The Sun, met verschillende onderdelen. The Sun teens is voor jongeren van 12 tot 14 jaar. Bij deze bijeenkomsten gaat het voornamelijk om het ontdekken van wat het betekent om christen te zijn en hoe de verhalen uit de Bijbel ook vandaag de dag nog belangrijk voor ons zijn. The Sun youth is voor jongeren van 14 tot 18 jaar en in deze groep gaat het vooral over de vraag hoe mens te zijn in deze wereld. Daarnaast is er nog The Sun fun, waarbij we gezellige en leuke activiteiten doen met iedereen die deel uitmaakt van The Sun (12-18 jaar). Als leiding hopen we dat we de jongeren een veilige plek kunnen bieden waar ruimte is voor (christelijke) diepgang, maar zeker ook voor vriendschap en gezelligheid. Info: Jantine Wignand E jeugd@denhaag- zuidwest.nl T 06-29474116. Voor de 20ers en 30ers uit de wijkgemeente is er een jongerengespreksgroep, onder leiding van een van de predikanten. Met elkaar behandelen we Bijbelse thema’s en zoeken we naar verdieping van ons geloof, maar er is zeker ook veel ruimte voor gezelligheid. Info: Robin Vellinga E jongerengespreksgroep@denhaag-zuidwest.nl. LichtDelen is de pioniersplek van de gemeente Den Haag-Zuidwest. Het doel van deze pioniersplek is om een fijne gemeenschap te creëren van met name jonge gezinnen. Ook, en misschien wel juist, voor diegenen die zich niet (meer) zo thuis voelen in de traditionele kerk zoals het er op zondagochtend uitziet. LichtDelen is te volgen op Facebook en heeft een eigen website. Info: Louise den Hoed E info@lichtdelen.nl. Voor vragen over jeugdactiviteiten van onze wijkgemeente kun je contact opnemen via jeugd@denhaag-zuidwest.nl.

Lopende activiteiten

The Sun komt dit seizoen in verschillende leeftijdsgroepen samen. The Sun youth (14-18 jaar) doet dit op de eerste zaterdag van de maand, vanaf 19.30 uur op de Schwerinkade 30. Zij bespreken vooral maatschappelijke thema’s. The Sun teens (12- 14 jaar) komt bij elkaar op elke derde zaterdag van de maand, ook vanaf 19.30 uur op de Schwerinkade 30. Deze jongeren leren vooral over christelijke onderwerpen. Nieuwe leden voor The Sun zijn altijd welkom! Meer informatie: jeugd@denhaag-zuidwest.nl of 06-29474116. De jongerengespreksgroep staat momenteel onder leiding van dominee Wietske Verkuyl. De jongvolwassenen en de dominee werken dit seizoen afwisselend aan de hand van twee boekjes. Een over emoties, geschreven door Anselm Grün, en een over de werken van barmhartigheid. Meer informatie: jeugd@denhaag- zuidwest.nl. Ook LichtDelen heeft weer activiteiten op het programma staan. Zo is er elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur een koffieochtend op de Schwerinkade 30. Voor iedereen die gezellig een kop koffie wil drinken, een idee wil delen of in de weggeefhoek wil komen kijken. Bijbelkeuken is op de derde vrijdagavond van de maand. En eens per maand is er een LichtStart, een korte viering om de week mee te beginnen. Meer informatie: info@lichtdelen.nl of facebook.

Protestantse Gemeente ‘s Gravenhage

Protestantse Gemeente ‘s Gravenhage

Protestantse Gemeente ‘s-Gravenhage

MENU

Jeugd

Abdij          Bosbes        Shalom
PGG ZuidWest wm.pgg.zw@ziggo.nl HOME
PGG ZuidWest

Vaste activiteiten

Voor kinderen en jongeren binnen onze wijkgemeente vinden er allerlei activiteiten plaats. Soms het hele jaar door, soms incidenteel. Voor algemene informatie kun je terecht bij onze jeugdouderling: Rianne van Deursen E riannevandeursen@gmail.com. Tijdens de kerkdiensten is er ’s morgens op aanvraag een crèche voor de kleintjes. Voor kinderen van 5 tot 12 jaar is er een kindernevendienst (in de zomervakantie afhankelijk van aanwezigheid kinderen). De kinderen maken de kerkdienst gedeeltelijk mee. Voor de jeugd in de leeftijdsgroep 12 t/m 18 jaar is er jeugdgroep The Sun, met verschillende onderdelen. The Sun teens is voor jongeren van 12 tot 14 jaar. Bij deze bijeenkomsten gaat het voornamelijk om het ontdekken van wat het betekent om christen te zijn en hoe de verhalen uit de Bijbel ook vandaag de dag nog belangrijk voor ons zijn. The Sun youth is voor jongeren van 14 tot 18 jaar en in deze groep gaat het vooral over de vraag hoe mens te zijn in deze wereld. Daarnaast is er nog The Sun fun, waarbij we gezellige en leuke activiteiten doen met iedereen die deel uitmaakt van The Sun (12-18 jaar). Als leiding hopen we dat we de jongeren een veilige plek kunnen bieden waar ruimte is voor (christelijke) diepgang, maar zeker ook voor vriendschap en gezelligheid. Info: Jantine Wignand E jeugd@denhaag-zuidwest.nl T 06-29474116. Voor de 20ers en 30ers uit de wijkgemeente is er een jongerengespreksgroep, onder leiding van een van de predikanten. Met elkaar behandelen we Bijbelse thema’s en zoeken we naar verdieping van ons geloof, maar er is zeker ook veel ruimte voor gezelligheid. Info: Robin Vellinga E jongerengespreksgroep@denhaag-zuidwest.nl. LichtDelen is de pioniersplek van de gemeente Den Haag-Zuidwest. Het doel van deze pioniersplek is om een fijne gemeenschap te creëren van met name jonge gezinnen. Ook, en misschien wel juist, voor diegenen die zich niet (meer) zo thuis voelen in de traditionele kerk zoals het er op zondagochtend uitziet. LichtDelen is te volgen op Facebook en heeft een eigen website. Info: Louise den Hoed E info@lichtdelen.nl. Voor vragen over jeugdactiviteiten van onze wijkgemeente kun je contact opnemen via jeugd@denhaag-zuidwest.nl.

Lopende activiteiten

The Sun komt dit seizoen in verschillende leeftijdsgroepen samen. The Sun youth (14-18 jaar) doet dit op de eerste zaterdag van de maand, vanaf 19.30 uur op de Schwerinkade 30. Zij bespreken vooral maatschappelijke thema’s. The Sun teens (12-14 jaar) komt bij elkaar op elke derde zaterdag van de maand, ook vanaf 19.30 uur op de Schwerinkade 30. Deze jongeren leren vooral over christelijke onderwerpen. Nieuwe leden voor The Sun zijn altijd welkom! Meer informatie: jeugd@denhaag-zuidwest.nl of 06- 29474116. De jongerengespreksgroep staat momenteel onder leiding van dominee Wietske Verkuyl. De jongvolwassenen en de dominee werken dit seizoen afwisselend aan de hand van twee boekjes. Een over emoties, geschreven door Anselm Grün, en een over de werken van barmhartigheid. Meer informatie: jeugd@denhaag-zuidwest.nl. Ook LichtDelen heeft weer activiteiten op het programma staan. Zo is er elke vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur een koffieochtend op de Schwerinkade 30. Voor iedereen die gezellig een kop koffie wil drinken, een idee wil delen of in de weggeefhoek wil komen kijken. Bijbelkeuken is op de derde vrijdagavond van de maand. En eens per maand is er een LichtStart, een korte viering om de week mee te beginnen. Meer informatie: info@lichtdelen.nl of facebook.